Start reis Myanmar met Mari en Anja

13 november 2016 - Yangon, Myanmar

Vandaag begint onze reis met Mari en Anja door Myanmar.

Na een lange vliegreis, gisteren aangekomen inYangon, de hoofdstad van Myanmar, het vroegere Birma.

Myanmar light tussen Bangladesh en Thailland in en het is hier heerlijk tropisch.

De eerste dag hebben we het rustig aan gedaan. wat de buurt verkend en bij een kleine mall wat gegeten, wat heerlijk was. Dit land is nog niet echt door toerisme overspoelt en dat merk je aan alles, maar heeft meer voordelen dan nadelen. Vanaf 2013 is het land overgegaan van de Junta, naar een burger regering, waardoor het toerisme aantrekt.

Vandaag hebben we de beroemdste bezienswaardigheid van Yangon bezocht. Shwedagon Pagode tempel complex. De Schwedagon pagode is de grootste tempel van Myanmar.

Deze kegelvormige, 98 meter hoge, met 50.000 kilo bladgoud en vele duizenden kostbare edelstenen bedekte pagode bevindt zich midden in de stad. Deze is één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld. Volgens de overlevering worden in de pagode acht haren van Boeddha bewaard .  Het is een enorm tempelcomplex en het is werkelijk prachtig. We hebben hier een deel van de ochtend en middag doorheen gewandeld.

Leuke was, dat toen we ergens gingen zitten om wat te drinken, het bleek dat al het drinken voor iedereen gratis is. Het is vandaag zondag en hebben veel mensen vrij en het is daarom lekker druk. Overal zie je mensen kleedjes neerleggen om op het tempelcomplex te picknicken.

Hier zien ze echt zeer zelden toeristen. In het hele complex kwamen wij maar twee keer een blanke toerist tegen. De Birmanen vinden het ook bijzonder om blanken te zien, dus willen ze vaak met ons op de foto of staren ze ons, met glimlach, lange tijd aan.

Later in de middag naar het koninklijke park gegaan. Stelde eerlijk gezegd niet heel veel voor, maar was wel leuk om te doen. Daarna ergens lekker gegeten, waar je diverse producten in pittge- of kippenbouillon kan dopen om op te eten. Dit is een populaire manier van eten, genaamd 'Shabu Shabu' waarbij dunne plakjes vlees, vis en groenten kort worden gekookt in een pot met hete bouillon. Het is vergelijkbaar met de Chinese hotpot, heel leuk en lekker.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade