Safari Blue
24 september 2024 - Fumba, Tanzania
Echt heerlijk geslapen in mijn grote bed, wat fijn. Om 9 uur koffers achtergelaten, die worden naar de volgende bestemming gebracht, want onze gids envijf anderen reizen direct door naar Nungwi, onze volgende bestemming. Wijnand en Karin, Henk en Ria en Rieneke gaan niet mee op de Safari Blue.
Met een busje vertrokken we naar Fumba, het zuidwesten van Zanzibar. Daar stapten je aan boord van een prachtige dhow (lokale zeilboot). Direct naar het vertrek begon het enorm hard te regenen en bekroop mij het gevoel dat deze boottrip wel eens in het water zou kunnen lopen. De zeilen worden links en rechts van ons vast gezet en we lijken te varen in een oranje condoom. Toch wordt er gelachen en nemen we een drankje. Dan ons geluk, het wordt droog en de zon gaat schijnen, het wordt lekker warm en we varen een lagune in met mangroves waar we in het kristalheldere water konden zwemmen. Daarna het open water op, waar we hier en daar eruit mogen om te snorkelen. Mijn snorkelmasker werkt niet zoals ik dacht en ik kreeg even gen adem. Paniek natuurlijk en ik probeerde het daarna met een gewoon masker en snorkel. Edith kende dit soort maskers wel en had er ervaring mee. Dus gaf ik mijn masker aan haar, zodat zij rustig kon snorkelen, ik kijk naar haar af en toe, ze geniet, de schat. Dus ik ben blij.
Later kwamen we aan wat volgens de beschrijving een verlaten eiland is en volgens de website van Safari Blue alleen hun zitten. Nou misschien jaren geleden wel, maar nu zeker niet. Er komen veel groepen op bootjes aan en het is er behoorlijk druk. Ook staan er rijen met kraampjes. Dus die voorstelling klopte niet echt. Maar we mochten wel genieten van een overheerlijke visbarbecue met onder andere heerlijke slipkreeft en onbeperkt drinken. Daarop aansluitend een uitgebreide proeverij van tropische vruchten, echt super lekker allemaal. De sfeer is super. Daarna maakten we een wandeling over het eiland kwamen we toch nog wat baobabbomen tegen. Vervolgens door het water, terug naar ons bootje.
De crew hijsen de zeilen en varen we terug naar het vasteland. Uiteindelijk nog een stop gemaakt op een een mooi klein strandje of zandbank, waar je prachtige foto's kon maken. Het zand is er poederzacht. Deze boottrip was echt een mooie ervaring en gaf een echt vakantie gevoel.
Na aankomst op het vaste land vertrokken we naar Nungwi voor anderhalve dag strand. Onderweg denk ik aan Stonetown, ik had daar best nog wel een dagje langer willen blijven. We kwamen aan net op tijd voor het avondeten. Ik krijg een leuk klein huisje dat aan de strandzijde is gelegen. Wim wordt mijn ene buurman, Frank de andere. Anderen zitten in een soort gebouwtje met verdiepingen en balkonnetjes.