Mago Guesthouse

15 september 2024 - Mago, Kenia

De volgende ochtend vervolgden wij onze rondreis door een gebied met uitgestrekte theeplantages.

Ons einddoel voor vandaag is een bijzondere overnachtingsplek. In het stadje Mago, iets ten noorden van Kisumu, is het Mago Polytechnic School-project gestart. Jongeren kunnen hier een vak leren in houtbewerking, mechanica, computervaardigheden en hotellerie. Er is ook een tandartspraktijk en een bevallingskliniek.  Om inkomsten te genereren, is er een guesthouse aan verbonden aan de school. Sawadee steunt dit project. We kregen een leuk en warm welkom praatje en een lekker sappie.

Mago (4) Mago (3) Mago (2)

Ik kreeg een eenvoudige kamer met badkamer. Het matras voldeed niet en ik kreeg er eentje bovenop. Eenmaal geïnstalleerd, deed ik een wasje. Maar met het omhoogduwen van de plug in de wasbak, schoten de waterleiding naar de wasbak volledig los. Overal spoot het water eruit, wat een bende. Ik zag dat er geen schroefdop op zat om de leiding er weer in te draaien, dus duwde ik de leidingen er in en waarschuwde de caretaker, Shirley. Zij gaat ervoor zorgen dat de loodgieter komt. Ik ben kledder nat, yikes!

In de middag speelden we een kaartspel en kregen we een rondleiding. We begonnen bij een waterput die is aangelegd waar iedereen uit de buurt water mag halen, daarna richting het 'ziekenhuis' gedeelte. Toen liep de rondleiding plotseling een beetje anders dan verwacht, de caretaker Shirley die on de rondleiding gaf, was opeens nergens meer te bekennen en we stonden lange tijd te wachten en te wachten. Na lang  en ongeduldig wachten keerden we terug naar het terrasje en namen een lekker koud drankje. Later hoorden we dat er een bevalling was geweest en Rieneke had geholpen.

Later die middag ging de rondleiding verder en zagen we de klasjes waar de kids konden leren om automonteur of naaister te worden.

Mago (5) Mago (1) Mago (9)

Diner was op de campus en later die avond kreeg ik mijn sleutel terug. De kraan was 'gemaakt' maar ik mocht hem niet te ver open zetten en geen warm water gebruiken. Kennelijk is dit voldoende gerepareerd in Afrika, haha. Enfin, ik pak nog een douche en kruip onder de wol, morgen wordt weer een lange reisdag, richting het Victoria meer en verlaten we Kenia en gaan we naar Tanzania, zin in!