Back to Hanoi
12 december 2011 - Hanoi, Vietnam
De laatste avond op Puh Quoc heerlijk gegeten met Miguel en Luan. We hadden Luan een klein beetje geholpen met loempia’s te rollen. Dat was natuurlijk vooral veel lullen en weinig breien en niet elke loempia zag er even strak uit. Maar de pret was er niet minder om.
Die loempias konden we met wat verse groene kruiden in een soort slabladeren rollen en dippen in een pikant sausje, heerlijk…! Daarbij een kipsalade, om de kip die daarin zat had ze die middag wierook gebrand om het te zegenen. Ook had ze nog een schotel gemaakt met varkensvlees. We hebben er een lekkere frisse wijn bij besteld .
Puppy de puppy lijkt trouwens aan de beterende hand. Na vier dagen niets gegeten te hebben, knabbelde hij gisteren aan wat kip en een klein stukje varkensvlees. Wel jammer dat we hem niet hebben zien hertstellen tot volledige gezondheid. We hopen dan ook dat de verbeteringen zullen doorzetten.
De dag erop zijn zowel Miguel als Luan net als wij vroeg opgestaan, want we hebben een vroege ochtendvlucht naar Hanoi. Het afscheid van/met Luan was wel sneu, ze was echt erg verdrietig dat we hun achterlaten. We hebben dan ook beloofd om Puh Quoc en hun niet te vergeten en we zullen proberen ze z.s.m. weer te bezoeken. Ze hebben echt onze harten gestolen en wij schijnbaar ook bij hun.
Uiteindelijk na twee korte vluchten aangekomen in Hanoi, vroeg in de middag en wat is het weer hier in tweeëneenhalve week veranderd zeg! Het is grijs en koel, maar we hebben wel een leuk hotel. Alhoewel wel de stroom eruit viel voor vrij lang. Dus geen warm water om even op te knappen na de vliegreis en geen internet. Dat is minder.
In de avond zijn we lekker wat gaan eten ergens in het Old Quarter. Het verkeer is weer als vanouds erg hectisch, dus een moment relaxt over straat lopen is er niet bij.
De laatste dag hebben we ons vooral bezig gehouden met shoppen en hier en daar wat eten, ja, natuurlijk,... Vietnamese loempia's! Ook stoppen we af en toe om relaxt ergens wat te drinken en natuurlijk genieten van het straatbeeld.
De zon komt toch nog af en toe het hoekje om kijken en we lachen wat af met het afdingen voor de te kopen producten. Helaas…. De tijd is op, we gaan weer terug naar het hotel en maken ons klaar voor vertrek. We worden opgehaald door een taxi en vertrekken voor een laatste rit door het o-zo drukke verkeer.
Op de luchthaven nog even wat rondslenteren en dan is het toch echt zo ver. We moeten inchecken en vertrekken via Hongkong naar Amsterdam. Tot ziens Vietnam, we gaan je missen! Ik hoop dat jullie met veel plezier onze erhalen gelezen hebben en heel erg bedankt voor alle toffe reacties!