Phu Qock, deel 2

4 december 2011 - Phu Quoc, Vietnam

We zijn intussen weggegaan bij het hotel met het blauwe zwembad, gelukkig, want die omgeving was saai. Elke dag zijn we met de brommer naar het strand gegaan, waar wat meer te beleven is. Wat ook best vaag was dat ze bij het hotel nogmaals de overnachtingen in rekening wilden brengen, terwijl we dit va te voren met de credit card al hadden overgeboekt met het reserveren. Slechte zaak en dat hotel zullen we dan ook aan niemand aanraden.

Intussen zitten we in een leuke bungalow bij 'The Lounge', de eigenaar is een Franse gast: Miguel, samen met zijn Vietnamese vriendin Loan en het puppy genaamd 'Puppy', met een leuke sfeer om hen heen en dat is merkbaar. Erg gezellig hier!

Het strand is prachtig en tot nu toe werkt het weer goed mee. Het is niet te heet en ik hoef ook niet elk half uur te smeren, das wel zo relaxt. Het strand is smal, das mooi voor Jesse, want dan hoeft hij niet te ver te lopen om in het oceaanwater te springen. Het water is lekker warm en super helder. Er zijn zelfs wat toeristen die hier proberen te snorkelen in het ondiepe water, wat ook heel wat op onze lachspieren heeft gewerkt, want er is geen vis te zien in het ondiepe water. Zal ik ze eens laten schrikken en even mijn palinkje voorbij laten zwemmen, of zal ik als een lijk onder ze door gaan drijven? Waren enkele van onze ideeën om hun snorkelpogingen wat te verlevendigen.

Op het strand ook veel van die leuke strandventers die fruit verkopen en hier vind ik de mango wel lekker(!) Daarnaast zijn er volop strandtentjes waar je kan chillen en massagevrouwtjes in overvloed. Okay, we moeten toegeven, ze zijn niet zo goed als in Thailand, maar lekker is zo´n massage wel.

In het dorp, dat hier vlak bij ligt heb je een leuk haventje waar we met de brommer naar toe zijn gereden. Echt een idillisch sfeertje daar. Inclusief een vuurtoren bewaakt door een weliswaar lapende vuurtorenwachter. Maar ja, wat wil je, er gebeurt niet zoveel in zo'n kleine haven. Dus een tukkie tussendoor kan best, toch?

We hebben daar lekker rondgelopen en genoten van een lunch in de haven, en een drankje, en een ijsje en…, nou ja, het was er erg leuk en gezellig. In de avond is daar een nachtmarkt waar je lekker veel onzin kan kopen, maar vooral waar je heerlijk kan eten. Het is daar vol met toeristen en dus vermakelijk om die te beoordelen. We hebben heel wat modeflaters voorbij zien komen en je kent ons, daar erg om gelachen. Maar vooral genoten van het sfeertje daar.

We eten elke avond weer ergens anders, want elk restaurantje heeft weer zijn eigen sfeertje en eten en natuurlijk willen we alles een keer proberen.

Gisteren een kaarsje en drie wierookstokjes gekocht om bij boeddha te branden voor het goede geluk van Greet, Elly en Pamela. Intussen zijn ze hier begonnen in ‘The Lounge’ met het ophangen van de kerstverzieringen en dat terwijl wij nog steeds tevergeefs elke avond onze schoen zetten.

Maandag ga ik een jungletrip doen in de binnenlanden van dit eiland. Natuurlijk kijk ik daar erg naar uit. Jesse blijft hier, want die haat lopen en zweten. Maar niet getreurd, later deze week gaan we misschien nog een leuke  kajaktrip boeken en dan is hij er wel bij, zegt ie….

We wensen jullie vanaf hier een leuk Sinterklaasfeest toe en we drinken een borrel op jullie.