Sri Lanka, start in Negombo
25 april 2007 - Negombo, Sri Lanka
Na een vermoeiende reis aangekomen op Sri Lanka, vervolgens met een taxi naar ons
hotel in Negombo gereden die we thuis via internet voor drie nachten geboekt hadden;
Hotel Comelot.
Negombo is een klein plaatsje aan de westkust ongeveer 30 KM boven de hoofdstad Colombo. Het was 16.00 uur toen we aankwamen. Na ons even te hebben opgefrist en
bijgekomen zijn van de reis liepen we direct door naar het strand om daar nog even te kunnen genieten van de zon en het maken van een korte strandwandeling en met onze blote voeten in het zeewater lopen omdat in Sri Lanka om ongeveer 18.30 uur de zon
verdwijnt. Die avond waren we nog vrij brak en dus in het hotel gegeten wat overigens prima was. Verder genoten van de rust om ons heen, er was een prachtige zonsondergang waardoor het zwembad met op de achtergrond het strand en de zee
voor een prachtig uitzicht zorgde. Het voelt direct als vakantie.
Tijdens het lunchen aan het zwembad van het hotel kwamen we twee reisleidsters tegen; de Nederlandse Sophie (Soof) van Foxtours en de Belgische Nathalie van Thomas Cook/ Neckerman.
Sophie woont al heel wat jaren in Sri Lanka en is helemaal verknocht aan het land. Iedereen in Negombo lijkt haar dan ook te kennen. De gesprekken begonnen doordat Sophie dacht mij te herkennen van vroeger en later bleek dat iets van 15 jaar
terug te zijn. Het zijn gezellige meiden en uiteindelijk hebben we heel wat uurtjes met hun zitten babbelen en lachen.
Tussendoor voerden we de kleine eekhoorntjes die volop aanwezig waren op het terrein, ze zijn wel schuw maar voor een lekker stukje brood of patat, durven de meeste zich over die schuwheid heen te zetten. Het grappige was, wortel, iets wat elk
knaagdier eet, lustten ze niet, verwende eekhoorntjes dus…
Tussendoor hebben we gesproken met twee verschillende chauffeurs voor de door ons
uitgestippelde rondreis in Sri Lanka. Beiden klonken erg vriendelijk maar we hadden het beste gevoel bij de laatste omdat we het idee hadden dat hij meer flexibel zou zijn en hij leek een leuke portie humor te bezitten. Daarnaast was de prijs natuurlijk ook doorslaggevend. Onze chauffeur voor de rondreis werd dus Surasinga, kortweg Sura. Surasinga betekend overigens Slimme Leeuw. Laten we hopen dat dit ook voor onze chauffeur op gaat.
Die avond met Sophie en Nathalie uit eten geweest in één van de kleine restaurantjes in de buurt. Daar kwamen ook een achtergebleven toerist van Nathalie en een andere Nederlandse vrouw, Dies, bij zitten. Dies is ook reisleidster maar doet op dit moment hoofdzakelijk het begeleiden van vrijwilligers die naar Sri Lanka komen. Het was erg gezellig en we hebben veel moeten lachen om de humor van Sophie en Dies
en de grappige uitspraken en anekdotes van Nathalie.