Polonnaruwa

28 april 2007 - Polonnaruwa, Sri Lanka

Deze dag stond in het teken van Polonnaruwa, ook een vroegere koningsstad van Sri Lanka en was de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Wel met mooiere en beter bewaard gebleven ruïnes van tempels. In iedere tempel moesten de schoenen uit en omdat het ruïnes zijn, werd het na verloop van tijd ons te warm onder de voeten en besloten we een lekkere verse kokosnoot te drinken bij een van de primitieve verkoopplaatsjes. Daar ook volop aapjes die komen stelen en/of bedelen. Polonnaruwa was vroeger een levendige plek vol handel en religie, en geeft je een super interessante kijk op de oude Singalese cultuur.

Wat ik erg indrukwekkend vond was de Gal Vihara: Een groep van vier prachtige Boeddhabeelden uitgehouwen uit een enkele granieten rots

In de middag ons vermaakt met zwemmen in het zwembad en wat lezen. Die avond was het hele hotel vol met Singalesen omdat de finale van de wereldcup cricket gespeeld zou worden tussen Sri Lanka en Australië en die op een groot scherm vertoond zou worden. Door de regen werd het echter vele uren uitgesteld waardoor de gasten besloten dan maar aan de arak te gaan. Later bleek dat de wedstrijd pas laat in de nacht gespeeld was en Sri Lanka niet had gewonnen.